No products in the cart.

Hoe creëer je een gezonde, bevredigende en doelgerichte relatie met jezelf?

Een van onze meest basale behoeften als mens is, om ‘in relatie’ te staan ​​met een ander. ‘Relatief zijn’, romantisch, platonisch, professioneel of familiair, kan een van de diepste zintuigen zijn van vervulling, verbinding en verbondenheid. Maar aangezien we alleen zo diep contact met anderen kunnen maken als we bereid zijn om contact met onszelf te maken, mogen we eerst weer in relatie met onszelf zijn. Zonder te weten wie we werkelijk zijn, kan het creëren van diepe, intieme, zinvolle relaties met anderen een grote uitdaging zijn.

Hoe kunnen we een gezonde, bevredigende en doelgerichte relatie met onszelf vormen en koesteren?

Volgens Maslow’s Hiërarchie van Behoeften, om ‘alles te worden wat men kan worden’ (Maslow, 1987), moeten we eerst aan een aantal elementaire, psychologische behoeften voldoen. Een van deze behoeften is voor interpersoonlijke relaties. Interessant is echter dat Maslow onze behoefte aan relaties na de basis legt, zoals voedsel, water, onderdak en veiligheid. Toch vertrouwen we als baby’s op een soort relatie met onze moeder, vader of andere primaire verzorger, om in de eerste plaats aan die behoeften te voldoen. Voor mij zijn relaties dus niet zozeer een bepaalde fase van een hiërarchie. Voor mij zijn relaties de absolute kern van alles.

Ons vermogen om gezonde, bevredigende en doelgerichte relaties te ontwikkelen, zowel met onszelf als met anderen, is helaas niet inherent aan ons.

Lovecircle

m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce neque purus, eleifend vel sollicitudin ut.

Instagram

@ Lovecircle

Volg de Lovecircle

[email protected]

WhatsApp Starten
Heb jij ondersteuning nodig?
Hallo! Welkom op de website van LOVECIRCLE, wat kan ik voor je betekenen? Groet, Muriel van den Hurk